Workshop waardengedreven ondernemen zaterdag 3 okt.

jij maakt het verschil
Werkgroep Vóór de Verandering organiseert jaarlijks uiteenlopende workshops en lezingen zo ook dit jaar. Na de zomervakantie zal Biba Schoenmaker van onderzoek en adviesbureau BYOI en voorzitster van vereniging Solidair, een workshop geven over waardengedreven ondernemen.


Hoe kun je als ondernemer maatschappelijk toegevoegde waarde creëren, wat is het belang en de meerwaarde van samenwerking? Welke inspirerende best practices kennen we? Hoe kun je ervoor zorgen dat je als gezamenlijke ondernemers je invloed positief kunt gebruiken bij ontwikkelingen waar je direct of indirect mee te maken hebt? Biba heeft een ondernemer gevraagd wat te vertellen over praktijkervaringen. Daarnaast zal iemand concrete voorbeelden aandragen hoe nieuwe vormen van samenwerking tussen ondernemers hebben geleid tot positieve resultaten.


De workshop is voor ondernemers en zal ongeveer 3,5 uur duren. De workshop zal starten om 13.00 en eindigen om 17.00 uur. De workshop wordt gegeven in Utrecht nabij het Centraal Station. Nadat je je hebt opgegeven ontvang je meer informatie. Op de site van werkgroep Vóór de Verandering is het mogelijk je aan te melden: www.globalternatives.nl


Voor de workshop wordt een bijdrage van €25,- gevraagd.

Voor vragen kun je contact opnemen met Jan Vugts:
Meer informatie over werkgroep Vóór de Verandering: www.globalternatives.nl
Meer informatie over Biba Schoenmaker: http://www.byoi.nl


Verandering kan op verschillende manieren worden ingezet. Het streven is om te komen tot een duurzame en solidaire economie waar geen eenzijdige nadruk meer ligt op economische groei. In plaats daarvan is het nodig dat sociale en ecologische waarden zichtbaarder worden en centraal komen te staan, hier zijn vele stappen voor nodig. Niet alleen vanuit overheden zal inzet en goed leiderschap moeten worden getoond, maar ook op andere niveaus is minstens zoveel inzet nodig. Zowel burgers, NGO's maar ook ondernemers hebben een eigen rol te vervullen als het gaat om het verwezenlijken van een duurzame en solidaire economie. Het effectiefst is het als de verschillende partijen elkaar aanvullen, de ruimte geven, elkaar weten te versterken en motiveren tot waardevolle initiatieven. De workshop van 3 oktober zal met name ingaan op de rol van bedrijven.