Verslag Solidair café Nijmegen

Hoe was het 30 november?

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Solidair café in De Klinker in Nijmegen van dinsdag 30 november, had een grotendeels Nijmeegs gezicht. Naast Hilde en Rob van Paperclip Agency en Eus Jansen was er iemand van stichting Antenna, een internetprovider voor maatschappelijke organisaties, een journaliste / webredactrice/tekstschrijfster en iemand uit Utrecht die daar onder andere bezig is met de nieuwe regelgeving rond het kraakverbod en verbonden is met Rampenplan.

Naast de aanwezigen waren vanzelfsprekend alle Solidairleden uitgenodigd, alsmede onder andere mensen van de Waarmakerij (www.waarmakerij.nl), een Nijmeegs initiatief dat meebouwt aan organisaties die maatschappelijke doelen nastreven, helpt initiatieven en communities dromen en ideeën waar te maken in de netwerkeconomie en een co-workplek heeft gecreëerd waar iedereen welkom is om te werken of anderen te ontmoeten. Helaas overlapte het Solidair café met een activiteit van de Waarmakerij anders had het zeker tot interessante ideeën kunnen leiden.

Ondanks de kleine groep is er onder het genot van gluhwein en een speciaal recept voor warme appelsap gepraat over waar de aanwezigen warm voor lopen en wat ze inspireert. Daarnaast was er interesse voor enige verduidelijking van Solidair. Al met al een geslaagde avond die zeker navolging behoeft, waarschijnlijk over een maand of zes.