Nieuws


Beeldverslag Solidair Fortdag

vrijdag 16 jul 2010

Op zaterdag 3 juli kwamen meer dan veertig leden van Solidair en geïnteresseerden bij elkaar op een fort bij Tull en ´t Waal. Er werd geacrobatiekt maar ook gepraat over economische groei en persoonlijke groei en via de `talking ball´ methode konden mensen aangeven waar bij hen, als maatschappelijk en bewuste denkers en doeners, reële behoeften leven, om te kijken of Solidair daar een en ander mee zou kunnen.

lees verder

3 juli Fortdag - Een kwestie van groeien!

zaterdag 15 mei 2010

Zaterdag middag 3 juli zijn leden van Solidair en geinteresseerden welkom op het Fort aan de Korte Uitweg in Tull en 't Waal (bij Utrecht). Op deze dag is er ruimte voor verdieping, spel en ontspanning.

lees verder

23 maart Solidair Cafe

donderdag 18 feb 2010

Tijd: 19.30 uurLocatie: Hostel Strowis, Utrecht Eens in de zoveel tijd organiseren we een Solidair Cafe, de eerstkomende is op dinsdag 23 maart in Utrecht. Je bent van harte welkom vanaf 19.30 uur.

lees verder

20 mei Open Lunch

maandag 15 feb 2010

Na het succes op 18 maart is er op 20 mei wederom een Open Lunch in Utrecht. Samen lunchen en nader kennis maken met duurzame en solidaire ondernemers. Voor wie op een informele manier meer wil weten over Solidair en wat er gebeurt is dit tevens een mooie gelegenheid!wanneer: donderdag 20 meiwaar: Utrecht, bij Solidairtijd: 12.30 - 14.00 uurinfo@solidair.nl Leuk als je 20 mei komt, meld je wel van te voren aan, anders hebben we niet genoeg lekkere broodjes! We zien je. Solidair = werken aan een Nieuwe EconomieBij Solidair brengen mensen een nieuwe economie in de praktijk.

lees verder

Nieuwe folder Solidair

zaterdag 23 jan 2010

Wil je de nieuwe Solidair folder aan vrienden en bekenden geven? Neem contact met ons op dan sturen we je een aantal folders toe. Hier kun je kijken hoe de folder is geworden. .

lees verder

Workshop door Solidair: Bedrijven als transitiemotor

dinsdag 5 jan 2010

21 januari 2010 Deze workshop vindt plaats tijdens de conferentie Fair & Green Deal in Tilburg op 21 januari. De workshop duurt van 13.15 tot 14.45 uur. Meer informatie over deze dag is onder nieuws te lezen.

lees verder

Conferentie Fair & Green Deal Wie biedt?

woensdag 18 nov 2009

21 januari Na de grote conferenties in 2008 en 2009 die resp. resulteerden in de Verklaring van Tilburg en het Appel van Antwerpen organiseert het Platform Duurzame en Solidaire Economie haar derde conferentie op 21 januari 2010 aan de universiteit van Tilburg.

lees verder

Ontmoet ons, whenever you like!

donderdag 8 okt 2009

Geinteresseerd in Solidair? Wil je meer weten wat we doen, hoe en met wie? We bieden je een korte en compacte introductie, waarbij je de mensen achter Solidair ontmoet en je in een gezellige setting op de thee gaat bij een paar aangesloten bedrijven.

lees verder

Dag van Alternatieven: Crisis als Kans

woensdag 7 okt 2009

Zaterdag 7 november Vijfde Dag van Alternatieven: De crisis als kansSamenwerking!meld je nu aan op: www.globalternatives.nl/dva2009De crisis als kans is de titel van de Vijfde Dag van Alternatieven op zaterdag 7 november in het Christelijk Gymnasium in Utrecht.

lees verder

Workshop waardengedreven ondernemen zaterdag 3 okt.

vrijdag 17 jul 2009

Werkgroep Vóór de Verandering organiseert jaarlijks uiteenlopende workshops en lezingen zo ook dit jaar. Na de zomervakantie zal Biba Schoenmaker van onderzoek en adviesbureau BYOI en voorzitster van vereniging Solidair, een workshop geven over waardengedreven ondernemen. Hoe kun je als ondernemer maatschappelijk toegevoegde waarde creëren, wat is het belang en de meerwaarde van samenwerking? Welke inspirerende best practices kennen we? Hoe kun je ervoor zorgen dat je als gezamenlijke ondernemers je invloed positief kunt gebruiken bij ontwikkelingen waar je direct of indirect mee te maken hebt? Biba heeft een ondernemer gevraagd wat te vertellen over praktijkervaringen.

lees verder